Akçakoca
AKÇAKOCA
Akçakoca Batı Karadeniz Bölgesinde Düzce iline bağlı bir ilçedir.
Akçakoca Karadeniz kıyı şeridinde 35 km uzunluğunda bir kumsala sahiptir. 1950'de ilçede başlayan turizm hareketinden sonra; Türkiye'nin turizme hitap etmiş ilk şehirlerinden biri olmuştur. Gerek Avrupa ülkelerinden gelen turistlerin ve gerekse yurt içinden gelen turistlerin tercih ettiği bir turizm merkezidir. Bunda Ankara İstanbul gibi en büyük iki metropole 3 saatlik bir mesafede olmasının da etkisi bulunmaktadır. Bu metropollerin yanı sıra Zonguldak, Bolu ve Bursa'dan oldukça turist Akçakoca'yı tercih etmektedir.
Akçakoca denizi ve güzel kumsallarının yanı sıra bitki örtüsü bakımından bakir güzelliğiyle de turisteri çekmektedir. Ziyaretçilerin gece olunca kesinlikle ziyaret ettiği ve şehir halkının geceleri çıkıp dolaştığı; otelimizin hemen önünden bulunan adını cadde boyunda bulunan çınar ağaçlarından alan Çınar Caddesi çok revaçtadır. Kayın, kestane, ıhlamur, çınar ve meşe ağaçlarından oluşan bitki örtüsü tatilcilerin hoşuna gitmektedir. Halkın gelirinde büyük rol oynayan fındıklıklar; orman ağaçlarından arta kalan tüm arazilerde ekili olup; ilçeyi bütünüyle yeşil bir örtü ile kaplanmaktadır.
TARİHÇE
Akçakoca ve çevresinin tarihi hakkınrda kesin bilgi ve belgeler olmamakla birlikte bölgede yapılan kazılar sonucunda elde edilen bir takım eşyanın MÖ 1220 yıllarında Trakya yolu ile Anadolu'ya geçen Trak kabilelerine ait olduğu tahmin edilmektedir. Roma egemenliği döneminde Diapolis adıyla önemli bir liman ve ticaret merkezi olarak tarihte yerini almıştır.
1204-1212 yılları arasında kısa bir dönem Trabzon İmparatorluğu'nun egemenliği altında kalmıştır.
Aynı asırda Cenevizlilerin eline geçen bölge, Osmanlı Beyliği döneminde 1323 yılında Orhan Gazi'nin lalası ve Akıncı Beylerinden Akça Koca Bey tarafından fethedilerek Türklerin eline geçmiş ve günümüze kadar kesintisiz Türk egemenliğinde kalmıştır.
1862 yılına kadar Bolu Sancak Beyliği'ne bağlı bir Voyvodalık ve 1934 yılına kadar da Akçaşehir adıyla nahiye olan bölge 1934 yılında Akçakoca ismini alarak ilçe olmuştur. 1999 yılında Düzce'nin il olması nedeniyle Düzce iline bağlanmıştır.
İKLİMİ
Tipik karadeniz iklimi özelliklerini yansıtan havası, deniz kenarında olması nedeni ile nemlidir. Yılın büyük bölümü yağmurlu geçer. Deniz ve güneş tatili yağmurla bölünse de sakin ve huzurlu bir tatil için idealdir. Akçakoca ılıman iklimi ile yaz sıcağından kaçan misafirlerimize iyi bir tatil geçirtmektedir.
GÖRÜLECEK YERLER
Otelimizin önünde bulunan Çınar Çaddesi yaz akşamları araç trafiğine kapatılmakta ve modern kafeleri ile tüm misafirlerin ve halkın yeme, içme, gezme ve eğlenme mekanı olarak rağbet görmektedir.
Otelimize 50 m mesafedeki Merkez Camii mimari olarak dünyanın en güzel camilerinden biridir. İlginç mimari yapısı Uzak Doğu mimarisini andırsa da Yörük Çadırından esinlenilmiştir. Caminin içinin direksiz olması mekana genişlik ve ferahlık katmaktadır.
Merkez Camiinin karşısında bulunan ve otelimizin önünden başlayan geniş park çeşitli tarihi ve modern yapıları, türk büyüklerinin büstleri, Osman gazi Akçakoca Bey ve Konuralp Bey heykelleri, cafeleri ile tüm halkın ve misafirlerimizin uğrak noktasıdır.
Akçakoca Balıkçı barınağı parkın yanında ve kısmen içiçedir.
Otelimize 2 km mesafedeki Ceneviz Kalesi Akçakoca tarihinde müstesna bir yere sahip olup; gerek içinde mevcut belediye tesisi, gerek piknik alanları ve gerekse iki yanındaki plajları ile misafirlerimizin mutlu etmektedir.
Kalenin doğu tarafındaki plaj yalnız kadınlara hizmet vermektedir.
Zengin Karadeniz mutfağı ve leziz taze balıklar; misafirlerimizi Akçakoca'ya çekmektedir. Sahil bandında bulunan balıkçı lokantaları misafirlerimize leziz lezzetler sunmaktadır.